Wednesday, January 4, 2012

Hari ke-2 di Taska

 Pagi ni abg aniq bangun awal.. blm sempat ummi kejutkan abg dah bangun tersengih-sengih.. wah, bersemangat nak pegi school nampak... eryna lak puas kejut x mo bangun.. meragam lak tu bila bangun.. 

 belum dpt uniform.. pakai baju yang mana ada..

 muka xceria... lesu je.. kurang makan semalam kata cikgunya...

 sampai taska, bebudak ni xmo masuk pulak.. haish.. terpekik-pekik cari papa.. time tu papa pegi punch card.. pujuk dgn mainan baru nak masuk.. ummi dikerah duduk.. xleh pegi mana-mana..kena layan abang aniq saja.. adoii.. eryna lak tiba² bertukar watak.. dari sayu pilu tiba² berubah garang.. dicubitnya abg aniq yg xmo dengar ckp ummi.. pulak dah... 

 elok² saja belaka sbb ummi-papa ada depan mata lg masa ni...

 zaidi & syahmi.. bergayanye dia dgn spek mata hijaunye... syahmi pun good.. x manja sgt mcm abang aniq..

 ratu air mata.. Umairah... hahahaha~ cikla pun nak nangis sama bila tengok mairah nangis tau... sedih bebenor tangisan kamu tuh..

 walaupun abg aniq leka bermain, ekor matanya cekap menangkap pergerakan ummi... adoii la...

 budak baju pink tu seangkatan dgn mairah.. ratu air mata!
semalam disuruhnya cikgu telefon mama dia..pantang bunyi telefon mulalah dia bising suh call mama dia... hahahahaha~ abis ayat dalih cikgu nak memujuk dia..

 tengok kawan nangis sblm diri sendiri nangis meraung-raung sebaik ditinggalkan ummi...

 rasanya Salsabeela (anak Saiful Adli) paling good dlm ramai-ramai bebudak kat situ.. ayahnye dtg hantar je terus dia duduk..siap salam and babai² lg..xkesah pun ayah dia keluar.. kamu biasa duk taska eh?

 aniq-mairah.. bila la kamu berdua ni nak jd best friend mcm ummi² kamu ni haa?

 ha.. yg sorang ni pun good juga..Harris mcm salsabeela.. ayah dia letak terus tinggal.. main sorang² di tepi dinding.. nanti kawan dgn aniq-eryna ye..

apa kes nih? tidak dapat dipastikan anak siapakah ini... hahahahaha~


Harap abg aniq-kakak eryna x lama nangis.. pandai²lah kamu berdua berdikari ye sayang.. ummi-papa xleh kepit kamu 24jam.. dah tiba masa kamu belajar bergaul, berkomunikasi, dsbg... pandai² bawak diri ye.. jumpa lagi pukul 5 petang nanti... 

=)





2 comments:

  1. sweet jer tgk ragam budak2 nie..hehehe....

    ReplyDelete
  2. nak tergelak dan perasaan kesian sama byk..

    ReplyDelete